De pelikaan

Het fietscafé

De Pelikaan ligt langst het fietsroutenetwerk, vlak bij knooppunt 61, en beschikt over alle faciliteiten die u als fietser nodig hebt.

Aanbieding
  • Prachtig natuurgebied
  • Verfrissende drankjes
  • Snelle bediening
  • Mogelijkheid tot organiseren van een barbecue
  • Verschillende snacks

Wenst u meer informatie over het fietscafé neem dan vrijblijvend contact op.

 

In de omgeving

De Kikbeekbron

De Kikbeekbron is gelegen in het Nationeel Park der Hoge Kempen. Oorspronkelijk was de Kikbeek een groeve waar fijn zilverzand werd gewonnen voor de glasindustrie. In deze groeve werd ook grind gewonnen. Je kan ik het gebied van de Kikbeekbron een mooie natuurwandeling maken. De wandeling voert je door het mooie landschap van het oorspronkelijke Kikbeekdal. De vegetatie van berken en dennenbossen, afgewisseld met heide en brem vormen een prachtig schouwspel.

Nationaal Park Hoge Kempen

Limburg is dé fietsprovincie. Vooral het Nationaal Park Hoge Kempen is een geweldige omgeving om te fietsen. Je fietst doorheen dennenbossen en paarse heide. De grote waterplassen en de grindhoeves zorgen telkens weer voor mooie zichten. Via het knooppuntensysteem kan je zelf je fietsroute doorheen het park samenstellen. Er zijn ook kaarten beschikbaar van het Regionaal Landschap Kempen en van het Maasland.

Maasmechelen Village

In Maasmechelen Village vind je 95 outlet boetieks van design merken. Voor een dagje exclusief shoppen moet je dus in Maasmechelen zijn. Terwijl de mannen genieten van een dagje bij de visvijver, kunnen de dames een uitstap maken naar het Outlet Shoppingcenter!